Mijn apotheker kent me, daar teken ik voor!

 

Als je aan een chronische ziekte lijdt, is het belangrijk dat je kan genieten van een persoonlijke begeleiding die gericht is op een goed medicatiegebruik, vooral wanneer je dagelijks verschillende geneesmiddelen neemt. Door een huisapotheker te kiezen, verzekeren chronische patiënten zich van een permanente opvolging die perfect is afgestemd op hun noden en hebben ze ook de garantie dat ze op elk moment over een volledig medicatieschema beschikken.

De huisapotheker beheert en deelt een volledig en correct medicatieschema voor zijn chronische patiënten. Zo draagt hij ertoe bij om het risico op geneesmiddelgebonden problemen te verminderen, en de levenskwaliteit te verbeteren, vooral door het goed gebruik van geneesmiddelen te bevorderen.

De nieuwe dienst, die in oktober 2017 gelanceerd werd  heeft de bevolking snel overtuigd. Om ervan te kunnen genieten hebben al meer dan 600.000 chronische patiënten een overeenkomst met hun apotheker ondertekend. Dat zijn er gemiddeld meer dan 120 per apotheek. Een doorslaand succes dat sinds kort ook internationale erkenning geniet. De campagne “Mijn apotheker kent me, daar teken ik voor!”, werd opgezet om de lancering van de huisapotheker te ondersteunen. Die werd begin september door de internationale farmaceutische federatie (FIP) bekroond met de Best Health Promotion Campaign Award.