Incontinentie

In België zijn er ongeveer 800 000 personen die last hebben van onvrijwillig urineverlies. Het kan optreden bij inspanning, zoals hoesten, niezen, lachen, bukken, tillen, traplopen, rennen of springen.

Incontinentie komt vooral voor bij mensen ‘op leeftijd’. Ongeveer 1 op 3 vrouwen en 1 op 4 mannen ouder dan 50 hebben er last van. Mannen denken al vlug aan prostaatkanker, maar dat is gelukkig zeer zelden de oorzaak. Meestal is er een andere oorzaak en vaak iets dat te verhelpen is,

Incontinentie kan samenhangen met

  • medische ingrepen/medicijnen: bv. operaties, slaapmiddelen, zwangerschap, bevalling…
  • leefgewoonten: roken, alcohol, overgewicht, koffie, zoetstofhoudende dranken, te weinig of te veel drinken
  • aandoeningen: o.a. vergroting van de prostaat, blaasontsteking, overgewicht.
  • ouderdomsverschijnselen: verslapping spieren, achteruit gaan mobiliteit en geestelijke vermogens.

 

Incontinentiemateriaal

Goed absorberend incontinentiemateriaal is soms onmisbaar geworden. Wij bieden gebruiksvriendelijk incontinentiemateriaal aan met het oog op comfort en discretie.

Bij lichte en matige incontinentie volstaan inlegluiers. Wanneer men last heeft van zwaardere incontinentie raden wij broekluiers aan. Soms worden deze gecombineerd met onderleggers die het bed of de stoel beschermen.

 

Er bestaat een uitgebreid assortiment van inlegkruisjes, verbanden en broekjes voor de verschillende noden van man of vrouw. Wij adviseren je discreet en deskundig en kunnen je verschillende staaltjes aanbieden.

Daarnaast bieden we ook wasbaar absorberend ondergoed aan. Deze kunnen gebruikt worden bij druppel- of licht urineverlies.

                             

 

Zie ook :

https://www.thuisarts.nl/urineverlies-bij-vrouwen

http://www.prostaatwijzer.nl/