Juli en augustus doen denken aan vakantie. Zon, zee, strand en veel zonnecrème. Maar hoe lang kan je die zonnecrème nu bewaren? Mag ze jaren in de kast staan of houd je er beter kuis in? Dat lees je hieronder! 

Zonnecrème beschermt je huid niet enkel tegen zonnebrand, maar ook tegen huidveroudering en het verlaagt het risico op huidkanker. Dit is een product dat je dus zeker niet mag vergeten als je op vakantie gaat. Hoe hoger de factor van je zonnecrème, hoe minder schadelijke stralen van de zon je huid bereiken. 

Na opening van je tube gaat de factor van je zonnecrème langzaamaan dalen. Het is dus aan te raden om steeds de tubes die al langst open zijn eerst op te gebruiken vooraleer je aan een nieuwe begint. Het is echter niet zo dat je factor met verloop van tijd drastisch gaat dalen. Factor 50 zal niet na een half jaar gereduceerd zijn naar factor 25. Tevens vind je op elke tube een indicator of aanwijzing, die je laat weten hoe lang je je zonnecrème zou kunnen bewaren, bv. ‘12M’, wat wil zeggen dat je je crème tot en met 12 maanden na opening kan gebruiken.  

Toch zijn er enkele dingen die jij kan doen om je zonnecrème langer goed te houden dan de verpakking aangeeft

  • Zet je zonnecrème zo weinig mogelijk in de volle zon. Steek ze in je strandtas of dek ze af met een handdoek, maar vergeet niet om je af en toe opnieuw in te smeren! 
  • Thuis bewaar je je zonnecrème het best in een droge ruimte op kamertemperatuur. Hiermee bedoelen we: gewoon in de kast of in je berging.  

Hoe weet je dan wanneer je zonnecrème wel rijp is voor het containerpark? 

  • Als het plots een vreemd geurtje heeft of anders ruikt dan vroeger. 
  • Als de structuur van de zonnecrème veranderd is in iets heel waterig of net iets erg klonterig.  
  • Als de kleur van de crème veranderd is. 

In deze gevallen breng je je zonnecrème, net als andere overblijfselen van cosmeticaproducten, naar het containerpark.  

Naargelang je huidtype en wensen hebben wij verscheidene zonnecrèmes die we jou kunnen aanbevelen. Wij bieden het volledige gamma van het ecobiologische  Apivita, alsook de merken Heliocare, Bodysol en ISDIN aan.  Verder zijn ook producten van Vichy, La Roche Posay, Avène… bij ons verkrijgbaar.  

Deze merken zijn hypoallergeen en bieden bescherming tegen UVB en UVA stralen. De producten van Heliocare bieden daarnaast ook bescherming tegen blauw licht en infraroodstraling!